Mój koszyk

Miodowy dressing do sałatek

Opublikowano: Zaktualizowano: 19 sierpnia 2024

Czy wiecie, że miody idealnie sprawdzają się jako jeden ze składników dressingów do sałatek? Dzisiaj przygotowaliśmy dla Was przepis na pyszny i wyrazisty sos musztardowo-miodowy! Najlepiej smakuje on jako dodatek do sałaty przygotowanej z sezonowych warzyw pełnych witamin: rukoli, świeżego szpinaku, pomidorów, papryki, ogórków i czerwonej cebuli.

  •  Do pojemniczka wlej 2 łyżki oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia i 1 łyżkę soku z cytryny.
  •  Do sosu dołóż 1 łyżkę gładkiej musztardy, 2 łyżki musztardy dijon i 3 łyżki ulubionego miodu.
  •  Sos przypraw do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.

P.S. Umieszczenie składników w słoiczku ułatwi wymieszanie sosu. Wystarczy zamknąć wieczko i mocno wstrząsnąć słoiczkiem, aby uzyskać gładki dressing!

Udostępnij:

Cenimy prywatność użytkowników

Używamy plików cookie, aby poprawić jakość przeglądania, wyświetlać reklamy lub treści dostosowane do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz analizować ruch na stronie. Kliknięcie przycisku „Akceptuj wszystkie” oznacza zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookie.