kontakt@naszapszczelarnia.pl

Deser miodowy w jabłkach

Jutro w kalendarzu #Andrzejki, a więc kolejna okazja do zjedzenia różnych wypieków i ciast Zachę- camy Was jednak do przygotowania zdrowego deseru, który oprócz słodyczy dostarczy także cennych witamin i minerałów. 1 Z 4 niedużych jabłek wycinamy gniazda nasienne. 2 Na dno zagłębienia wsy- pujemy odrobinę tartej bułki, aby zatrzymać w owocu soki. 3 Następnie do jabłka wkładamy orzechy włoskie, żurawinę i rodzynki. 4 Pieczemy jabłka na blaszce w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. 5 Po wyjęciu z piekarnika każde jabłko polewamy łyżką miodu.

Do tego przepisu polecamy w szczególności miód z kakao lub z maliną:

https://naszapszczelarnia.pl/e-sklep/miody-smakowe/miod-z-malina/

https://naszapszczelarnia.pl/e-sklep/miody-smakowe/miod-z-kakao/

„Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.”