kontakt@naszapszczelarnia.pl

Miodowy dressing do sałatek

Czy wiecie, że miody idealnie sprawdzają się jako jeden ze składników dressingów do sałatek? Dzisiaj przygotowaliśmy dla Was przepis na pyszny i wyrazisty sos musztardowo-miodowy! Najlepiej smakuje on jako dodatek do sałaty przygotowanej z sezonowych warzyw pełnych witamin: rukoli, świeżego szpinaku, pomidorów, papryki, ogórków i czerwonej cebuli.
1. Do pojemniczka wlej 2 łyżki oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia i 1 łyżkę soku z cytryny.
2. Do sosu dołóż 1 łyżkę gładkiej musztardy, 2 łyżki musztardy dijon i 3 łyżki ulubionego miodu.
3. Sos przypraw do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
P.S. Umieszczenie składników w słoiczku ułatwi wymieszanie sosu. Wystarczy zamknąć wieczko i mocno wstrząsnąć słoiczkiem, aby uzyskać gładki dressing!

„Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.”