Hej! W miniony weekend w Naszej Pszczelarni odbyło się drugie miodobranie tym razem pod znakiem miodu akacjowego. To absolutny rarytas wśród miodów. Słomkowożółty miód akacjowy słynie ze swojej łagodności w smaku i kolorze. Delikatny, ale słodki smak miodu akacjowego uzupełnia aromat pachnących kwiatów akacji. Warto podkreślić, że miód akacjowy ulega powolnej krystalizacji – niektóre jego partie mogą pozostać płynne nawet przez okres sześciu miesięcy. Powolna krystalizacja związana jest przede wszystkim z dużą zawartością fruktozy w składzie tego nektaru. Nasze ule rezydują w niewielkim gaju akacjowym, gdzie zapylają Nasze najmocniejsze pszczółki! To daje gwarancję naturalnej jakości i czystości Naszego miodu akacjowego!
Autor:
seweryn
Udostępnij:
Cenimy prywatność użytkowników
Używamy plików cookie, aby poprawić jakość przeglądania, wyświetlać reklamy lub treści dostosowane do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz analizować ruch na stronie. Kliknięcie przycisku „Akceptuj wszystkie” oznacza zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookie.