kontakt@naszapszczelarnia.pl

Pizza w miodowej odsłonie

Czy wiecie, że obchodzimy dzisiaj Międzynarodowy Dzień Pizzy? Dla wszystkich miłośników włoskiej kuchni przygotowaliśmy dzisiaj przepis na pizzę w słodko-wytrawnej, miodowej odsłonie!

CIASTO: 300 g włoskiej mąki typu 00, 180 ml ciepłej wody, 12 g drożdży suszonych, pół łyżeczki soli. W 1/3 wody wymieszaj drożdże i pozostaw na kilkanaście minut. Następnie umieść wszystkie składni- ki w misce, dobrze wymieszaj i ugniataj aż ciasto będzie elastyczne. Pozostaw do wyrośnięcia.

PIZZA: Ciasto rozciągnij na blaszce nasmarowanej oliwą z oliwek. Nałóż na nie sos pomidorowy, mozzarellę, pokrojone w cienkie plastry buraki i ser kozi. Piecz pizzę w temperaturze 250 stopni przez kilka minut (dolna grzałka). Po wyjęciu z piekarnika nałóż na pizzę podprażone orzechy włoskie i miód wielokwiatowy. Smacznego!

„Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.”