Już za kilka dni wiele dzieci uda się na zabawy halloweenowe, więc pomyśleliśmy, że przed weeken- dem przyda się Wam przepis na pyszne miodowe ciasteczka! Do ich upieczenia wykorzystaliśmy nasz miód cynamonowy, który świetnie sprawdza się jako dodatek do jesiennych i zimowych wypieków.
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki cukru pudru
- pół kostki masła (125 g)
- 1 jajko
- 3 łyżki miodu z cynamonem
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zagnieść ze sobą lub wymieszać w robocie kuchennym. Ciasto przykryte folią spożywczą schłodzić w lodówce przez ok. godzinę. Po wyjęciu z lodówki wałkujemy ciasto na grubość kilku milimetrów i wycinamy dowolne kształty. Pieczemy na papierze do pieczenia przez ok. 10 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego!