Miód z imbirem i cytryną

Wyświetlanie wszystkich wyników: 4

Mieszanka wielokwiatowego miodu z liofilizowaną cytryną i imbirem. Słodycz miodu doskonale komponuje się z kwaśną cytryną, a imbir podkreśla smak dodając lekkiej pikanterii. Zastosowanie liofilizowanych dodatków do miodu powoduje, że nie tracą one nie tylko walorów smakowych, ale również wartości prozdrowotnych. Drogocenny miód wielokwiatowy, orzeźwiająca cytryna i orientalny imbir to prawdziwa bomba witaminowa.

Właściwości miodu z imbirem i cytryną

  • Wykazuje wszystkie zdrowotne właściwości miodu wielokwiatowego,
  • Dodatek cytryny i imbiru sprawia, że miód doskonale sprawdzi się jako całoroczny element wzmacniania odporności organizmu, szczególnie w okresie jesienno-zimowym jako dodatek do ciepłej wody lub herbaty,
  • Cytryna wykazuje właściwości oczyszczające, pomaga eliminować toksyny z organizmu,
  • Imbir znany jest przede wszystkim ze swoich właściwości rozgrzewających i przeciwzapalnych, ponadto posiada działanie wykrztuśne i przeciwgorączkowe,
  • Imbir poprawia trawienie, wykazuje działanie odtruwające.

Zastosowanie miodu z imbirem i cytryną

Kompozycja miodu wielokwiatowego z cytryną i imbirem jest idealnym dodatkiem do ciepłej wody lub herbaty w okresie przeziębienia lub grypy. Taka mieszanka smaków sprawdzi się również jako składnik dań azjatyckich lub ingredient marynaty mięsa lub warzyw – z powodzeniem zastąpi cukier w tego typu daniach.

Koszyk
Scroll to Top