Naturalny miód wielokwiatowy w kompozycji z jagodami to słodycz, która zasmakuje każdemu! Wyjątkowy kolor, którym barwią miód jagody oraz słodki smak miodu z owocami sprawi, że pozostanie w waszej kuchni na zawsze! Naturalny miód wielokwiatowy z liofilizowanymi jagodami będzie cieszył brzuchy małych i dużych łasuchów, a zdrowotne właściwości tej mieszanki pozytywnie wpłyną na organizm.
Właściwości miodu z jagodą
- Wykazuje wszystkie zdrowotne właściwości miodu wielokwiatowego,
- Jagody to bogate źródło witamin C, A, B, PP oraz błonnika, który sprzyja w walce z wysokim cholesterolem,
- Jagody są bogatym źródłem przeciwutleniaczy, które niszczą wolne rodniki, wykazują, wiec zadziałanie przeciwnowotworowe
- Zawarte w jagodach mikroelementy sprzyjają w oczyszczaniu organizmu z toksyn.
Zastosowanie miodu z jagodą
Miód z jagodą jest przede wszystkim wyśmienitym dodatkiem do każdego deseru – rozpłynie się na gorących naleśnikach i plackach lub podpieczonej kromce chleba z chrupiącą skórką. Doskonale pasuje również jako dodatek do lodów. Może być także świetnym dodatkiem do ciepłej wody lub herbaty – szczególnie w jesienno-zimowych miesiącach.