Miód z kakao

Wyświetlanie wszystkich wyników: 4

Prawdziwa gratka dla smakoszy czekolady – połączenie miodu wielokwiatowego z naturalnym kakao. Głęboki, czekoladowy kolor, słodki smak miodu z przyjemną goryczką prawdziwego kakao. W smaku mocno kakaowy, przypomina dobrej jakości czekoladę. Ta wariacja na temat miodu to przede wszystkim doskonała propozycja dla dzieci – zdrowy krem czekoladowy. Miód z dodatkiem kakao jest zdrowy i pyszny.

Właściwości miodu z kakao

  • Wykazuje wszystkie zdrowotne właściwości miodu wielokwiatowego
  • Kakao wpływa pozytywnie  na funkcjonowanie mózgu, wzmacnia pamięć i poprawia koncentrację
  • Kakao wykazuje korzystny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu krążenia, wykazuje działanie przeciwzakrzepowe
  • Wspomaga zwalczanie wolnych rodników oraz wspiera ochronę organizmu przed czynnikami chorobotwórczymi

Zastosowanie miodu z kakao

Miód z dodatkiem kakao świetnie sprawdza się po prostu jako zamiennik dla tradycyjnej czekolady lub kremu czekoladowego. Świetny również jako dodatek do deserów czy naleśników, ze względu na konsystencję, może być wykorzystany jako alternatywa dla tradycyjnej polewy czekoladowej.

Intensywnie kakaowy krem czekoladowy z miodem

Delikatny krem czekoladowy to jedna z ulubionych przekąsek dzieci. Miłośnicy słodkości nierzadko poszukują zdrowszej alternatywy dla smarowideł dostępnych na rynku, które w swoim składzie zawierają ogromne ilości cukru. Miód z kakao to naturalna przekąska, która przypadnie do gustu najbardziej wymagającym. Wspólnie tworzą udany duet o wielu zastosowaniach, choć najlepiej kompozycja ta smakuje prosto ze słoika. Bogactwo smaków i naturalnych właściwości przekonuje dzieci oraz dorosłych. Oprócz słodkiej przyjemności naturalnie słodki krem czekoladowy oferuje korzyści dla osób zmagających się z chorobami naczyń krwionośnych i serca. Do naturalnych właściwości kakao i miodu należy wspieranie organizmu w zwalczaniu wolnych rodników, zatem każdy może znaleźć pozytywne cechy mieszkanki o brunatno kasztanowej barwie.

Dobry w smaku i dla mózgu miód z kakao

Połączenie miodu i kakao tworzy mieszankę o cennych właściwościach odżywczych i prozdrowotnych. Przede wszystkim skutecznie wspiera pracę mózgu, z uwagi na obecność magnezu. Jest on niezbędnym pierwiastkiem w diecie dzieci i młodzieży, a także nieodłącznym składnikiem diety studentów oraz osób, które poszukują wsparcia w redukcji zmęczenia, stresu czy wzmocnieniu pamięci, szczególnie w czasie intensywnej pracy umysłowej.

Krem czekoladowy to naturalna suplementacja prawidłowo funkcjonującego układu nerwowego. Właściwości magnezu odgrywają istotną funkcję w okresie o zwiększonej intensywności pracy mózgu i podczas wysiłku fizycznego. Jego niedobory mogą mieć poważne konsekwencje dla funkcjonowania organizmu, ponieważ wpływa on na dostarczanie energii i stanowi jeden z podstawowych składników budulcowych kości. Miód i kakao to więc najlepsze połączenie prozdrowotnych czynników o tak pysznym i słodkim smaku, że naturalna suplementacja okaże się przyjemnością, a nie obowiązkiem.

Koszyk
Scroll to Top