Kremowy miód rzepakowy o jasnej barwie, łagodnym smaku oraz wyraźnym aromacie kwiatu rzepaku ma kremową, miękką konsystencję, ułatwiającą rozsmarowywanie
Jak wszystkie rodzaje miodów naturalnych, miód rzepakowy sprawdza się idealnie jako zamiennik cukru – dodatek do deserów czy marynat mięsnych. Miód rzepakowy doskonale sprawdzi się w roli smarowidła do chleba lub wafelków ryżowych, świetnie podkreśla również smak serów.
Lekko słomkowa barwa i przyjemny, nieznacznie wyczuwalny aromat kwiatów, to cecha charakterystyczna miodu rzepakowego kremowanego. Jego mazista formuła przekłada się na łatwość w smarowaniu. Jest niezwykle plastyczny i nie stawia oporu przy wyjmowaniu z naczynia, co dodatkowo zachęca dzieci i dorosłych do spożycia rekomendowanej dziennej porcji. Swoją konsystencję zawdzięcza procesowi produkcji, który wymaga długotrwałego, delikatnego mieszania. Skutecznie wzmacnia serce, sprzyja normalizacji ciśnienia tętniczego krwi. Zastosowany w miejscu oparzenia zapobiega powstawaniu bolesnych pęcherzy oraz przeciwdziała infekcjom, wynikającym z zanieczyszczenia ran.
Miód rzepakowy kremowany należy do najłagodniejszych i najdelikatniejszych w smaku. Jest pozbawiony charakterystycznej goryczki, dlatego przypadnie do gustu osobom, które za tradycyjnym miodem nie przepadają. Z uwagi na gładką konsystencję jest przyjemny i łatwo przyswajalny nawet przez maluchy. Charakterystyczna, biaława barwa po skrystalizowaniu, w połączeniu z subtelnie grudkowatą strukturą, idealnie komponuje się z ciepłą herbatą lub ulubionymi płatkami. Swoim wyglądem przypomina masło, dlatego tym łatwiej przemycić miód rzepakowy do codziennej diety dzieci. Smak miodu rzepakowego kremowanego można porównać do lekkiego, przyjemnie słodkiego kremu.
Zapisz się do newslettera
Zapisz się do newslettera i odbierz zniżkę 15% na pierwsze zakupy!